Report

Tygři urvali výhru s Vítkovicemi. Těsné utkání rozhodl Klíma

Liberec – Tygři sehráli s Vítkovicemi velmi bojovné a na branky chudé utkání. Na gól Liberce v úvodních minutách zareagovala Ridera v závěrečné části, Severočechy ale následně spasil Kelly Klíma, jenž brankou na 2:1 zařídil pro náš tým tříbodové vítězství.

Útočník Michal Bulíř se po čtyřzápasovém trestu vrátil do sestavy a hned v šesté minutě vstřelil gól, když si vybruslil zpoza brány před Klimeše a nasměroval kotouč do horního růžku. To bylo ovšem na dlouhou dobu vše a přestože si Tygři připsali několik dalších slibných příležitostí, i na začátku třetí třetiny byl jejich náskok stále jednobrankový.

Kelly Klíma o zápase
Měli jsme hodně šancí, jenže jsme je neproměnili. Naštěstí jsme to i tak zvládli. Předchozí dva domácí zápasy jsme prohráli, takže tato výhra je pro nás velmi důležitá.

A tak ve 48. minutě přišlo vyrovnání. Střelu Dominika Lakatoše vyrazil Král do Michala Ivana a od něj se kotouč smolně odrazil za brankovou čáru. Jenže Liberečtí si vzápětí vzali vedení zpět. Vojtěch Budík nabil od modré Kellymu Klímovi a ten ranou z první rozvlnil sít! Další korigování stavu už šelmy svému soupeři nedovolily a po dvou porážkách si připsaly tři body.



Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Jsme rádi, že jsme sérii tří domácích zápasů zakončili vítězstvím a plným počtem bodů. Po dvou předchozích prohrách jsme to potřebovali. Utkání bylo velice těžké z toho důvodu, že i přes spoustu našich gólových příležitostí to bylo stále 1:0. Nedařilo se nám přidat další branky, které by nám dodaly klid do hry. Tím, že jsme šance neproměnili, byl zápas pořád otevřený. Jsme nesmírně šťastní, že jsme našli cestu k vítězství. To je to největší pozitivum."
Jiří Veber
HC Vítkovice Ridera
„Začátek zápasu od nás nebyl úplně ideální, byli jsme takoví zaskočení. Nechávali jsme soupeře hrát. Ve druhé třetině jsme zareagovali a měli i nějaké šance. Bodovat jsme si podle mě zasloužili. Už několikáté utkání nám to ale v závěru uteklo. Ke konci jsme navíc udělali faul, takže v poslední minutě už jsme na vyrovnání neměli sílu."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner